Normal_onderhandelen

AMSTERDAM - Afgelopen donderdag hebben de onderwijsvakbonden en de PO-Raad, de sectorraad voor het primair onderwijs (po), een onderhandelaarsakkoord bereikt over de cao voor 2013 voor het po. De leden krijgen nu eerst de kans om zich uit te spreken over het behaalde resultaat, alvorens de cao definitief van kracht wordt. Daarover bericht de Algemene Onderwijsbond (AOb), de grootste onderwijsvakbond.

Deze onderhandelingen gingen uitsluitend over de secundaire arbeidsvoorwaarden en niet over de loonontwikkeling. Over het salaris van het onderwijspersoneel in het basisonderwijs onderhandelen de vakbonden nog met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

In het conceptakkoord zijn onder meer afspraken gemaakt over een persoonlijk professionaliseringsbudget voor directieleden. Vanuit de overheid is daar geld voor vrijgemaakt. Ook worden schoolleiders verplicht geregistreerd in een schoolleiderregister.

De sociale partners zullen daarnaast snel beginnen met de onderhandelingen voor de cao voor 2014. De gemaakte afspraken zijn alleen op dit kalenderjaar van toepassing.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink