Normal_hoger_opgeleid_taart

LELYSTAD - Onderwijswethouder Willem de Jager bezocht onlangs ISG Arcus in Lelystad. Volledig verrast zagen docenten hem met een grote groene taart de docentenkamer binnenstappen. Daarover bericht de website van de gemeente Lelystad.

De taart hadden de docenten te danken aan het feit dat hun school in het kader van de kwaliteitscontroles van de Inspectie van het Onderwijs de groene kleur heeft behaald. Dat wil zeggen dat het onderwijs van ISG Arcus een aanvaardbaar kwaliteitsniveau heeft.

De vwo-afdeling is erin geslaagd de onderwijskwaliteit op niveau te brengen en de examencijfers te verbeteren. Bij dit onderdeel van ISG Arcus waren eerder de examencijfers onder de norm.

Twee jaar hard werken aan kwaliteitsverbetering heeft er bovendien toe geleid dat de cijfers van het centraal eindexamen 2012 van het vwo voor veel vakken ruim boven het landelijk gemiddelde liggen. Hiermee behoort ISG Arcus tot de 25% best presterende scholen van het land.

Wethouder De Jager sprak de schoolleiding en de aanwezige leerkrachten toe. Hij zei trots te zijn op de groene kleur. “In Lelystad vinden we kwalitatief goed onderwijs heel belangrijk. Een groen resultaat valt of staat met de docent die voor de klas staat.”

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres