Nationale Onderwijsgids

GRONINGEN – 14 november is de eerste papieren editie van de Nationale Onderwijsgids overhandigd aan Tea Jonkman van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In de gids is een overzicht opgenomen van alle scholen en onderwijsinstellingen die Nederland rijk is. DUO was als partner bij de totstandkoming van de gids verantwoordelijk voor de aanlevering van de gegevens.

De Nationale Onderwijsgids (NOG) bestaat al sinds 2010 als website en heeft zich ontwikkeld tot hét onderwijsplatform van Nederland. Dagelijks verzorgt de redactie van de NOG een overzicht van het belangrijkste onderwijsnieuws, aangevuld met interviews, columns en achtergronden. Een dagelijks videojournaal brengt de bezoeker snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in onderwijsland.

Uitreiking eerste editie Nationale Onderwijsgids

Bijschrift: Namens Nationale Media BV overhandigt Nadine Ploeg-Imminga het eerste exemplaar van de Nationale Onderwijsgids aan Tea Jonkman van Duo.

De NOG biedt met een vacaturebank daarnaast onderwijsinstellingen de mogelijkheid hun vacatures onder de aandacht te brengen van bezoekers van de site. De nieuwsvoorziening trekt veel onderwijsprofessionals aan, waardoor het bereik van de vacatures veel groter is dan bij een traditionele banensite, waar alleen mensen komen die op zoek zijn naar werk.

Op de NOG bestond de gids al als digitale versie. Dat er gekozen is voor een papieren gids als aanvulling op de online dienstverlening heeft een reden. Fleur Determeijer, verantwoordelijk voor de beleidszaken bij Nationale Media BV, het bedrijf dat de NOG uitgeeft, legt uit: “Een papieren gids is als naslagwerk toch vaak net iets handzamer. Je hoeft de laptop, tablet of PC niet aan te zetten, maar hebt meteen het overzicht bij de hand. Wij zien deze publicatie bovendien als een mooie aanvulling op ons assortiment”.

Nationale Onderwijsgids

De gids is overzichtelijk geworden door de heldere indeling en het kleurgebruik. “Bij het samenstellen en de lay-out van de Nationale Onderwijsgids zijn we uitgegaan van het gemak voor de gebruiker. Volgens mij is het gelukt om duizenden scholen en instellingen op een overzichtelijke manier weer te geven”, zegt een trotse Isabella van der Donk, die verantwoordelijk is voor de vormgeving van de gids.

De Nationale Onderwijsgids is vanaf woensdag in beperkte oplage beschikbaar. Belangstellenden kunnen via bestelgids@nationaleonderwijsgids.nl een exemplaar bestellen of via het bestelformulier.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink