Normal_umcg_groningen

GRONINGEN - Vrijdag 9 november zullen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Dagblad van het Noorden (DvhN) samen het MPA publieksdebat, waarin de toekomst van de zorg in Nederland centraal staat, verzorgen. Dit debat is onderdeel van het lustrum van de Medische Publieksacademie (MPA).

Onder leiding van Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van het DvhN, zullen patiëntenvertegenwoordigers, artsen, verzekeraars, ziekenhuizen en mensen uit de politiek met elkaar in discussie gaan over de toekomst van de zorg in Nederland.

Vier vraagstukken komen daarbij sowieso aan bod, namelijk de vergoeding van nieuwe behandelingen, het nut van wetenschappelijk onderzoek, doorbehandeling van ouderen en de regionale samenwerking in de zorg. Daarnaast wordt er gediscussieerd over de toekomst van de Medische Publieksacademie zelf.

Jos Aartsen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG, zal in de Blauwe Zaal van het UMCG het debat openen. Naast de discussies tussen specialisten en politici zal er ook voor het publiek de mogelijkheid zijn om mee te discussiëren of vragen te stellen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem