jos van kemenade award 2012

BUSSUM - Zaterdag hebben ROC Zadkine en Brede School Academie Overvecht (BSA) de Jos van Kemenade Award 2012 in de wacht gesleept. Het was voor het eerst dat twee scholen met deze prijs aan de haal gingen. Dat meldt de website van de PO-Raad.

Expertisecentrum LOOK van de Open Universiteit heeft de Jos van Kemenade Award in het leven geroepen om innovatieve, duurzame en overdraagbare projecten op het gebied van onderwijs te lauweren. De Vlissingse Schoolvereniging won dit jaar de publieksprijs.

BSA ontving de prijs omdat zij projectmatig de aansluiting tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs heeft verbeterd. Leerlingen van deze school krijgen vier jaar lang – in groep 6, 7 en 8 én in de brugklas – naast het reguliere lesrooster extra les, waardoor ze hun taalachterstand weg kunnen werken en hun talent optimaal kunnen benutten.

ROC Zadkine viel in de prijzen met zijn opleiding Begeleider GGZ. Leraren en ouders van De Vlissingse Schoolvereniging hebben zelf een Engelstalige musical ontwikkeld, inclusief lesstof voor de leerlingen.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres