Logo_oot-logo-blauw__002_

Ben jij docent op een basisschool en op zoek naar een programma dat je helpt om technologie duurzaam in het lesprogramma te integreren? Kijk dan eens naar OO Techniek! Het programma stond tot vorig jaar bekend als het Techniek Toernooi en heeft een flinke metamorfose ondergaan met een nieuwe website. Ook nieuw is de gratis online docententraining. De lesbrieven voor de groepen 1 tot en met 8 zijn gebleven. Dit meldt Stichting Techniekpromotie.

Daarnaast is er in sommige regio’s nog een mogelijkheid om aan een regiofinale mee te doen. In regio’s waarin dat niet zo is, kunnen docenten overwegen een eigen schoolfinale te organiseren en de winnaars af te vaardigen naar het landelijk OO Techniek Spektakel. Iedere school mag rekenen op een plaats in de landelijke finale, in de onder- en bovenbouw.
 

Hulp voor docenten

 
OO Techniek heeft als insteek dat het de docenten wil helpen om de integratie van technologie in het lesprogramma te bevorderen. De organisatie weet dat dit voor veel docenten lastig is. Een eerste gedachte was om een training te organiseren maar gezien de werkdruk die overal voelbaar is, is gekozen voor een alternatief. De training is digitaal beschikbaar en te volgen wanneer het docenten uitkomt. Daarnaast is het mogelijk om contact te leggen met elkaar en de deskundige van STP. 
 

OO Techniek Spektakel

 
De finaledag, het OO Techniek Spektakel vindt plaats in Arnhem in het Nederlands Openluchtmuseum op woensdag 12 juni. - Er zijn allerlei activiteiten voor de kinderen van alle leeftijden die natuurlijk alles met geschiedenis en technologie te maken hebben. 
 
Schrijf je vandaag nog in via de site van OO Techniek en download het materiaal op www.ootechniek.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids