Normal_gebarentaal_doof_slechthorend_speciaal_onderwijs

Lesgeven aan dove en slechthorende kinderen is niet hetzelfde als lesgeven aan kinderen die horen. Dit prikkelende uitgangspunt staat centraal tijdens het 3e internationale congres Teaching Deaf Learners. Dit jaar vindt het congres plaats van 6 tot en met 8 november, in de Philharmonie in Haarlem. Teaching Deaf Learners wordt net als de voorgaande edities georganiseerd door Kentalis samen met het National Technical Institute for the Deaf en Oxford University Press. Dit meldt Kentalis.

Teaching Deaf Learners is hét internationale congres op het gebied van onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen. Meer dan 30 nationale en internationale sprekers praten de deelnemers bij over de ontwikkelingen binnen het onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen. Ook wordt er stil gestaan bij recente onderzoeks- en praktijkverhalen.

Divers programma

Het congres kende zijn debuut in 2014 en een succesvol vervolg in 2017. Het congres trekt gemiddeld zo’n 300 deelnemers uit ruim 30 verschillende landen. De sprekers komen uit diverse hoeken van de wereld. Bijzonder thema dit jaar is het ‘perspectief vanuit de niet-Westerse landen’. Zo zijn er alleen al in Nederland steeds meer slechthorende en dove vluchtelingen- en migrantenkinderen aan wie les wordt gegeven. Hun ouders (en soms zijzelf ook) komen uit niet-Westerse landen. Juist dan is het goed om te weten hoe in landen van herkomst aangekeken wordt tegen doofheid, tegen opvoeding en tegen onderwijs.

Posterpresentaties

Nieuw in het programma ten opzichte van de twee voorgaande edities is de mogelijkheid om zelf een posterpresentatie te geven. Het organisatiecomité doet daarom een oproep om een samenvatting in te dienen voor een posterpresentatie. Deze moet in het Engels worden geschreven. De deadline voor indiening is 30 april a.s. Het organisatiecomité beoordeelt alle inzendingen. Je hoort dan op 15 mei of je een posterpresentatie mag verzorgen tijdens het congres.

Aanmelden is mogelijk via www.teachtingdeaflearners.com. Schrijf je in voor 30 juni en profiteer van de vroegboekkorting.

Door: Nationale Onderwijsgids