Normal_people-1728150_960_720

Breda University of Applied Sciences heeft samen met Manchester Metropolitan University en het Event Safety Institute het startsein gegeven voor een minor op het gebied van Crowd Safety. Met deze nieuwe minor spelen zij in op de groeiende aandacht voor de veiligheid van menigten op events en drukbezochte locaties. Dit meldt Breda University of Applied Sciences.

Een aantal incidenten - zoals het tunneldrama in Duisburg, slecht weer tijdens festivals als Concert at Sea en Pukkelpop, maar ook drukte op stations en luchthavens - vergroten wereldwijd de aandacht voor dit thema. Breda University of Applied Sciences streeft ernaar de inhoud van haar opleidingen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften van de markt en actualiteit. Met dit doel voor ogen ondertekenden Debbie Dermout, Academie directeur van Logistics en Built Environment van Breda University of Applied Sciences, en Syan Schaap, directeur van het Event Safety Institute, vandaag een samenwerkingsovereenkomst.
 

Inzicht in veiligheidsrisico’s

 
Met de introductie van deze minor wordt met ingang van het komende studiejaar invulling gegeven aan de groeiende marktvraag naar experts op het gebied van Crowd Management, die in staat zijn de veiligheid op drukke locaties te waarborgen. Studenten die deze minor voltooien, krijgen de mogelijkheid aansluitend een driejarige master ‘Crowd Science’ aan Manchester Metropolitan University te volgen.
 
Het doel van de minor is het ontwikkelen van bewustzijn van het gedrag van mensenmassa’s en individuen in zulke menigten en hun reacties op gebeurtenissen. De minor geeft ook inzicht in hoe dit gedrag kan worden gemodelleerd en hoe methodes die bijdragen aan publieksveiligheid kunnen worden toegepast.
 
De Engelstalige minor is ontwikkeld voor vierdejaarsstudenten van Breda University of Applied Sciences. Via het programma Kies op Maat is de minor ook voor studenten van andere hogescholen toegankelijk. Uiteindelijk is er ruimte voor maximaal 75 studenten. Studenten kunnen zich tot uiterlijk 4 april inschrijven voor de minor.
 
Bekijk voor meer informatie over de minor Crowd Safety deze korte video:
 
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids