Normal_nacht_gebouw

Vannacht is het weer de Nacht van de Leraar 2018. Deze nacht vindt plaats als ‘voorprogramma’ op de jaarlijkse Dag van de Leraar op 5 oktober. Dit jaar is het thema 'Ruimte & Tijd'. Dit meldt Hogeschool Leiden.

Het onderwijs en de ontwikkeling van leerlingen en studenten blijven altijd in beweging. Tijdens de Nacht van de Leraar staan docenten stil bij de vraag: Hoe vindt de leraar van 2018 genoeg ruimte en tijd om uitgerust, flexibel en creatief hiermee bezig te blijven
 
De Nacht van de Leraar biedt zowel ruimte als tijd om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. De Nacht begint met een walking dinner. Tijdens de opening geven Rinda den Besten (PO-Raad), Paul Rosenmöller (VO-raad), Rini Romme (MBO Raad) en Theo Douma (Curriculum.nu) hun visie op vrije ruimte in het onderwijs. Vanuit de leraar, de leerlingen/studenten en het schoolteam wordt dit in twee rondes nader besproken.
 
De Nacht van de Leraar is een samenwerking tussen onder andere Hogeschool Leiden, Mbo Rijnland, scholengroep Leonardo da Vinci en Universiteit Leiden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids