Normal_onderwijsraad_logo

De Onderwijsraad organiseert op dinsdag 24 april een lunchseminar over werkstress bij leraren. Centraal hierin staat het proefschrift van Roos Schelvis, onderzoeker bij TNO en VUmc, over dit onderwerp. Dit meldt de Onderwijsraad. 

Schelvis onderzocht verschillende typen werkstress en keek hoeveel ze voorkwamen. Ook bestudeerde ze verschillende soorten interventies om werkstress tegen te gaan, zowel interventies op individueel als op organisatieniveau. Enkele conclusies: De aanpak van werkdruk in het onderwijs vereist een gezamenlijke inspanning van schoolleiders en medewerkers; als draagvlak bij één van de twee ontoereikend is, dan zal de aanpak niet slagen. Ook blijkt dat uitdagende eisen in het werk het vertrouwen in eigen kunnen vergroot, wat werkstress vermindert. Dit geldt overigens niet voor eisen op emotioneel vlak.
 
De lunchseminar vindt plaats op dinsdag 24 april van 12.30 tot 13.30 uur aan de Prins Willem Alexanderhof 20 in Den Haag. Deelname is gratis. Aanmelden kan door te mailen naar bijeenkomsten@onderwijsraad.nl onder vermelding van naam, functie, organisatie en contactgegevens. Na 19 april wordt deelname daadwerkelijk bevestigd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids