Normal_symposium__conferentie__presentatie

In Utrecht vindt zaterdag 25 november aanstaande de tweede Nationale Schoolleiders Top voor het primair onderwijs plaats. Eerder liet minister Arie Slob van Onderwijs al weten hierbij aanwezig te zijn. Daarnaast zullen honderden schoolleiders en een aantal bestuurders uit het bedrijfsleven en de sectoren sport- en kunst van de partij zijn. Wie zich nog niet heeft aangemeld, maar wel interesse heeft, kan nog een van de laatste plaatsen bemachtigen. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders. 

Leiderschap ontwikkel je samen is het thema van de bijeenkomst. Wiebe Draijer (senior partner bij McKinsey & Company), Ronilla Snellen (co-founder en directeur FutureNL) en ex-schaatser Martin Hersman zijn voorbeelden van sprekers tijdens de Nationale Schoolleiders Top.

Hersman, voormalig Olympisch deelnemer en Nederlands Kampioen op de 1500 meter, zal de inleiding verzorgen. Hij is nu onder meer werkzaam bij Lifeguard, een bedrijf dat zich bezighoudt met de vitaliteit en het prestatievermogen van organisaties, teams en leiders. Focus staat centraal tijdens de presentatie van Hersman. Daarbij gaat hij in op het vasthouden van de aandacht voor belangrijke dingen en hoe het kan dat afleiding door de buitenwereld of gedachten zo makkelijk op de loer ligt.

De AVS is verantwoordelijk voor de organisatie van de Nationale Schoolleiders Top, in samenwerking met CNV Schoolleiders, het ministerie van Onderwijs en de PO-Raad.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids