Logo_logo-2016-mobile

Dit jaar geven verschillende hoogleraren en docenten van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen weer lezingen op Noorderzon 2016. Het Groningse muziek- en theaterevenement wordt georganiseerd van 18 tot en met 28 augustus. Dat meldt Rijksuniversiteit Groningen.

De lezingen van de hoogleraren en docenten staan bekend onder de naam NoorderZomerSchool en zijn georganiseerd in samenwerking met Studium Generale Groningen, Onderzoekscentrum Arts in society en de afdeling Kunsten, Cultuur en Media.

Ronald Hünneman, docent promovendus Kunsten, Cultuur en Media, geeft een lezing over De wereld van Licht en Donker. De lezing van Lucia van Heteren, docent theaterwetenschap, gaat over Theater over de grens. Liesbeth Korthals Altes, hoogleraar Algemene Literatuurwetenschap, houdt de lezing 'Verhalen: we kunnen niet zonder'. 'Wat leer je eigenlijk bij kunst?' vertelt Barend van Heusden, hoogleraar. Tot slot vertelt Thijs Lijster, universitair docent Kunst- en Cultuurfilosofie, over de grote vlucht inwaarts.

De openingsspeech voor de 26e editie wordt verzorgd door Mark Russell, directeur Under the Radar Festival. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids