Logo_download

Zowel buitenlandse als binnenlandse studenten kunnen deze zomer op diverse hogescholen terecht. Voor hen hebben de scholen een gevarieerd en uitgebreid programma samengesteld in de vorm van een Summer School. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Een cursus aan een Summer School kan heel uitdagend zijn. Zo gaan studenten aan de Haagse Hogeschool op zoek naar creatieve oplossingen voor wereldwijde problemen zoals armoede, vervuiling, honger. Docenten, lectoren en gastsprekers dagen studenten uit om naar deze problemen te kijken door de ogen van ondernemers, ontwerpers en ingenieurs.
 
Sommige summer courses bereiden studenten voor op een toekomstige studie aan een hogeschool. Zo is er een Summer School Taalvaardigheid voor aankomende studenten van Inholland die een sociale studie gaan volgen. Hierin wordt onder andere ingegaan op taalbeheersing, studievaardigheden en welke eigenschappen jou succesvol maken. 
 
Sommige Summer Schools tenslotte leveren ook nog studiepunten op. De Maastricht School of Management, Zuyd University of Applied Sciences en Maastricht University werken samen in Maastricht Summer School. Voor deelname hieraan krijgt de student studiepunten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids