Logo_allerespect_vierkant-267x200

Op dinsdag 19 april vindt de grote landelijke onderwijsconferentie 'Met Alle Respect! In gesprek, ook als het lastig is' plaats in Amersfoort. De conferentie is bedoeld voor leraren en schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs, en voor opleiders van lerarenopleidingen en pabo’s die zich willen inzetten voor een sociaal veilig klimaat op school. Dit meldt de VO-raad.

Vragen die dit jaar centraal staan zijn: wat is de pedagogische taak van de school bij maatschappelijke gevoelige kwesties? Hoe kunnen dergelijke moeilijke thema’s in de klas worden besproken? Hoe handel je als school vanuit gemeenschappelijke waarden? Naast sprekers zoals Johan Deklerck (hoogleraar KU Leuven), Micha de Winter (hoogleraar Universiteit Utrecht) en dagvoorzitter Peter Heerschop (cabaretier en voormalig leraar) zijn er ook verschillende rondes met werksessies. 's Morgens komen verschillende onderwerpen aan de orde rondom gesprekken in de klas. 's Middags staat de docent centraal.
 
De conferentie wordt in opdracht van het ministerie van OCW georganiseerd door Stichting School en Veiligheid, in samenwerking met de VO-raad, PO-Raad, Rutgers, EduDivers en Soa Aids Nederland.
 
De conferentie wordt gehouden op dinsdag 19 april 2016, van 9.30 tot 16.30 uur in De Rijtuigenloods in Amersfoort. De kosten bedragen 50 euro. Aanmelden kan via de website van Stichting School en Veiligheid tot en met 4 april 2016.
 
© Nationale Onderwijsgids