Logo_logo_novilo_hoogbegaafd

Novilo Talentbegeleiding organiseert in april diverse trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten in het land over hoogbegaafdheid in het onderwijs. De trainingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs en intern begeleiders die meer willen weten over hoogbegaafdheid en het lesgeven aan hoogbegaafde kinderen. Dit meldt Novilo.

Novilo is gespecialiseerd in de begeleiding van basisscholen en middelbare scholen bij het onderwijs geven aan getalenteerde en hoogbegaafde leerlingen. Sinds het faillissement van Educate2XL zet Novilo bovendien het Leonardo-onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen voort.

De training/voorlichting over hoogbegaafdheid wordt in april op verschillende locaties aangeboden, deelname is vrijblijvend. Tijdens de bijeenkomsten leren de deelnemers wat hoogbegaafdheid precies is, met welke zeven uitdagingen een slim kind te maken krijgt (gebaseerd op het handboek geschreven door Novilo-oprichter Tijl Koenderink), hoe hoogbegaafde leerlingen het beste begeleidt kunnen worden en wat er momenteel speelt in het onderwijs op het gebied van hoogbegaafdheid (waaronder passend onderwijs). De bijeenkomsten worden afwisselend verzorgd door oprichter Tijl Koenderink en senior trainer Dick Verwij.

Een overzicht van trainingsdata en locaties is te vinden op www.novilo.nl/gratistraining. Aanmelden kan via het formulier op de website.

© Nationale Onderwijsgids