Normal_img_1497

Op woensdag 27 januari 2016 heeft voor de zesde keer de SCOPE studiedag plaatsgevonden voor het gehele primair en speciaal onderwijs. Deze dag werd gehouden in vogelpark Avifauna. Het thema van dit jaar was 'arbeidsvitaminen voor jou'. Dat meldt SCOPE primair onderwijs.

Na de opening was het podium voor wetenschapsjournalist en onderzoeker Mark Mieras. Tijdens zijn centrale inleiding van het thema vertelde hij de aanwezigen over de werking van het brein en wat dat voor ons onderwijs betekent. Zijn boodschap was dat als je voor de klas staat, je ertoe doet met wat je aanbiedt en hoe je dat doet. Mieras legde uit waarom het het beste werkt als kinderen zelf eigenaar worden van hun eigen leerproces.

Daarna waren er workshops met uiteenlopende thema’s. Deze werden door externe deskundigen verzorgd, maar ook vanuit de ruime expertise die binnen SCOPE aanwezig is. Elke workshop was vertegenwoordigd door een aantal teamleden van iedere school. Zo hadden de scholen de gelegenheid om aan het eind van de middag hun opgedane kennis en ervaringen uit te wisselen.

Er waren veel positieve geluiden aan het einde van de dag. Het personeel van SCOPE primair onderwijs vond het fijn om actief bezig te zijn met inspirerende onderwerpen waarmee ze dagelijks in aanraking komen. De informatie is in veel gevallen direct toepasbaar. 

© Nationale Onderwijsgids