Normal_debat

Op 27 januari wordt in Amsterdam het debat 'actuele maatschappelijke ontwikkelingen, de school en het beste onderwijs voor ieder kind' georganiseerd. Tijdens het debat kunnen de deelnemers het hebben over vragen als 'hoe gaat jouw school om met ontwikkelingen in politiek, regelgeving en maatschappij?' en 'hoe kun jij als schoolleiding en team keuzes maken?'. Dat meldt de Onderwijscoöperatie.

Scholen krijgen veel op zich af en staan onder druk. Dit door de politiek, regelgeving en maatschappelijke ontwikkeling. Hierbij valt te denken aan zorgen over vluchtelingenkinderen die onderwijs nodig hebben, passend onderwijs en actuele gebeurtenissen. Tegelijkertijd moeten scholen ervoor zorgen dat de kwaliteit van het dagelijkse onderwijs hoog blijft. Op 27 worden tijdens het debat verschillende verschalen uit de praktijk, kennis en ervaringen uitgewisseld.

Het debat is onderdeel van de reeks 'Samen leidinggeven aan schoolontwikkeling'. Deze reeks onderwijsbijeenkomsten wordt georganiseerd door Arbeidsplatform PO, VOION, De Balie en het CAOP. De debatreeks is bedoeld voor leraren, schoolleiders en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. Aanmelden voor het debat op 27 januari kan via de website van De Balie in Amsterdam. Deelname is gratis.

© Nationale Onderwijsgids