Normal_autisme_jongen__compfight_

Op maandag 15 juni gaat het autismecafé in Den Bosch over het passend onderwijs op het middelbaar beroepsonderwijs. Te gast deze avond is Esther van de Ven, schrijfster van het boek 'autisme in het mbo'. Ook werkt ze als autismecoach voor mbo-instellingen. Van de Ven heeft zelf ook autisme. Dat meldt het Autismecafé.

Het autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Er zitten meerdere locaties van het autismecafé in Nederland, waar vaker onder meer lezingen worden gegeven. Het onderwerp op 15 juni is autisme en (overgang naar) het mbo. Op deze avond worden een aantal vragen beantwoord. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de overstap van het speciaal onderwijs goed verloopt? Wat voor begeleiding kan ik verwachten voor mijn kind met autisme? En hoe kunnen we op zoek naar een goede stageplek?

Volgens het autismecafé sluiten de behoefte van studenten met autisme en de inrichting van het onderwijs niet altijd goed op elkaar aan, ondanks de invoering van passend onderwijs. Of een student met autisme goed presteert in het onderwijs hangt niet alleen af van de student, maar ook van de kwaliteit van de geboden ondersteuning. Vaste gespreksleider Peter Gielissen gaat op 15 juni in gesprek met schrijfster Esther van de Ven. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie over deze avond is te vinden op de website van het autismecafé.

© Nationale Onderwijsgids