Logo_ojcongres_824x675

In veel gevallen is het noodzakelijk onderwijs-zorgarrangementen te ontwerpen met een gecombineerde aanpak van onderwijs en jeugdhulp. Het congres 'Onderwijs en jeugdhulp verbonden!?', op 1 juni, draait het om die gezamenlijke aanpak. De vraag is dan ook: lukt het om voor jongeren met een soms zwaardere, soms lichtere ondersteuningsvraag oplossingen te ontwikkelen in samenwerking tussen onderwijs, speciaal onderwijs en jeugdzorg? Dit meldt het Nederlands Jeugd instituut (NJi). 

Op het congres komen inspirerende voorbeelden van samenwerking in de praktijk van (speciaal) onderwijs en jeugdhulp aan de orde. Hierbij gaat het om vragen over beleidsvoering, organisatie en de toerusting van professionals. Op het congres komen ruim honderd presentatoren aan het woord in meer dan zestig verschillende sessies, bijvoorbeeld ronde tafelgesprekken, duo presentaties en posterpresentaties. Sprekers op het congres zijn onder andere Marc Dullaert, Kinderombudsman, Rinda den Besten, directeur PO-Raad en Petra van Haren, voorzitter AVS.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Landelijk Platform Onderwijs en Jeugdzorg, de Alliantie Onderwijs en Jeugdzorg en uitgeverij Instondo. Deelnemers die zich voor 1 mei inschrijven betalen de voorinschrijvingsprijs van 165 euro. Na 1 mei betalen inschrijvers 215 euro. Meer informatie en het aanmeldingsformulier is hier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids