Normal_kinderopvang_peuter_kleuter_meisje_speelgoed_spelen

Vanaf 25 maart start Fontys hogeschool met een nieuwe reeks publiek toegankelijke lezingen. De zogenoemde TicTech lezingenreeks hebben als onderwerp de bijdrage van technologie in ons dagelijks leven. Docent werktuigbouwkunde Peter Leijten zal de eerste lezing verzorgen, met als titel 'Van kleuterknustelen tot HBO vaardigheden'. Dit meldt Fontys.

Met de lezingenreeks wil Fontys laten zien dat technologie in de dagelijkse praktijk vaak dichterbij is dan veel mensen denken en dat innovatie niet ingewikkeld hoeft te zijn. In de TicTech lezingen leggen docenten en studenten van de hbo-instelling diverse ingewikkelde technologische ontwikkelingen in begrijpelijke voordrachten.

Peter Leijten laat in zijn lezing zien dat ingewikkelde constructies altijd beginnen bij een simpele basis. Zo leren we als kleuter al om te knippen, plakken en boetseren. En we leren wat er gebeurt als een constructie niet goed in elkaar zit; dan stort de boel in elkaar. Aan de hand van simpele voorbeelden laat Leijten zien hoe deze basis doorwerkt in het werk van ontwerpers en wat de consequenties zijn van de keuzes die ontwerpers maken.

De lezingen zijn gratis toegankelijk. De eerste lezing is op 25 maart vanaf 15.00 op de locatie van Fontys hogescholen aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. Aanmelden kan via www.fontys.nl/TicTech.

© Nationale Onderwijsgids