Instituut Clingendael politiek

DEN HAAG - Het risico op onveiligheid en instabiliteit in de wereld groeit. De financiële crisis, de Arabische ‘lente’ en de opkomst van grootmachten zoals China zijn hier debet aan. Maar vooral de  onmacht van het huidige internationale systeem om de problemen effectief aan te pakken, bepaalt het huidige wereldbeeld.

Tijdens de Cursus Internationale Veiligheid gaat u uitvoerig in op de internationale politieke, economische en strategische samenhang tussen al deze ontwikkelingen. Er is onder meer  aandacht voor de onderlinge relaties, oplossingsrichtingen, de rol van multilaterale organisaties en toekomstverwachtingen.

Ook leert u hoe deze verhoudingen de positie van Europa en Nederland beïnvloeden. Onderwerpen waarmee u in uw werk dagelijks te maken heeft, worden tijdens deze cursus in een internationale, politiek-strategische context geplaatst.

Na het volgen van de cursus kunt u:

  • de belangrijkste trends en thema’s in de internationale veiligheid onderscheiden;
  • achtergronden bij de actualiteit geven;
  • de internationale rol en positie van Europa en Nederland beschrijven;
  • conflict- en onderhandelingstechnieken toepassen.

Voor nadere informatie over het programma, kosten en aanmeldingen, kunt u contact opnemen met Clingendael Academy, tel. 070 – 37 46 628 / 610 (secr.) of via academy@clingendael.nl. Meer informatie vindt u eveneens op onze website.

© Nationale Onderwijsgids

- advertorial -