De Geronimo Stilton-leeschallenge staat op het punt te beginnen

Geronimo Stilton ging afgelopen schooljaar de gi-ga-grote leeschallenge aan. En wat was dat een succes! Meer dan 120 000 kinderen, verdeeld over 4800 klassen in 1600 scholen over heel Vlaanderen en Nederland, ontdekten opnieuw het plezier van lezen. En we hebben goed nieuws: de leeschallenge gaat weer van start! Geronimo roept alle kinderen op om mee te doen. Dat meldt Pelckmans. 

Vorig jaar zijn er tijdens de leeschallenge in totaal meer dan 280 000 Geronimo Stilton- boeken gelezen in België en Nederland samen. “Zelfs tijdens de vakanties spraken we af in de bib om de challenge verder te zetten”, vertelt leerkracht Julie over haar winnende klas. “Het leesplezier van de kinderen is duidelijk toegenomen. De leesmicrobe verspreidde zich ook over de hele school.”

Nóg meer boeken lezen dan vorig jaar

Wegens groot succes komt de leeschallenge dit schooljaar terug, deze keer met een gemeenschappelijk doel. De leeschallenge dit jaar: samen nóg meer boeken lezen dan vorig jaar!

Digitaal lespakket 

De deelnemende klassen ontvangen creatieve opdrachten en een digitaal lespakket van Geronimo Stilton om het leesplezier nog verder te stimuleren. Bovendien maken ze elke maand kans op geweldige prijzen.

Op 7 mei 2024 wordt duidelijk of het gemeenschappelijk leesdoel van meer dan 280 000 Geronimo Stilton-boeken behaald is.

Thom Pelckmans, directeur van Pelckmans, is opgetogen over het enthousiasme van de kinderen. “In een tijd van ontlezing vormt dit een ontzettend belangrijk tegenwicht. We zien dat zelfs kinderen die niet graag lezen aan de slag gaan met deze challenge. Zo kunnen we ons doel bereiken, namelijk het leesplezier bij kinderen opnieuw aanwakkeren.”

Door: Nationale Onderwijsgids