Bassie & Adriaan-documentaire bij bioscoopketen Pathé te zien

Bioscoopketen Pathé gaat de langverwachte documentaire over Bassie & Adriaan op het grote doek vertonen. De film, Een Schat aan Herinneringen, is vanaf 23 november exclusief in alle bioscopen van Pathé te zien. Dat maakten het bedrijf en producent Sjef Scholte woensdag bekend.

De film blikt terug op de lange, veelzijdige carrière van de broers Bas (88) en Aad (81) van Toor. Zij hebben uit hun eigen archief materiaal voor de documentaire geselecteerd. Zo bevat de film onder meer uniek materiaal van hun tijd als The Crocksons, het acrobatenduo waarmee zij in de jaren vijftig en zestig over de hele wereld reisden. Ook belicht de film het succes dat zij daarna kenden als het duo Bassie & Adriaan, waarvan een groot aantal kinderseries, circusshows en stripboeken verscheen.

Quotes van gesprekken 

In de film zitten ook quotes van gesprekken die de broers de afgelopen jaren hebben opgenomen over hun carrière. Daarnaast vertellen in Een Schat aan Herinneringen prominente personen uit de cultuurwereld over het belang van het werk van Bas en Aad van Toor. Onder anderen Paul de Leeuw en Gert Verhulst hebben meegewerkt aan de documentaire.

Adriaan is aanwezig bij vertoningen 

Een Schat Aan Herinneringen wordt geproduceerd door Playback Image en Mountain Road Entertainment. Ter promotie van de film zal Adriaan in het weekend van 25 en 26 november vertoningen van de film in twee bioscopen bezoeken. De acrobaat is op zaterdag aanwezig in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam en op 26 november in Pathé Schiedam.

De kaartverkoop voor de documentaire is woensdagavond van start gegaan.

Door: ANP