In nieuwe Bassie en Adriaan-film zijn Paul de Leeuw en Gert Verhulst te zien

Paul de Leeuw en Gert Verhulst zullen te zien zijn in de documentaire Een Schat Aan Herinneringen, over het leven en werk van Bas en Aad van Toor. Dat heeft producent Mountain Road Entertainment vrijdag gemeld. Ook acteurs Hans Beijer, die jarenlang in Bassie & Adriaan de domme boef B100 speelde, en Danny Verbiest, die wereldberoemd werd als Vlaamse hond Samson, verlenen hun medewerking aan het project.

De bekendheden delen in de film allemaal hun ervaringen met de broers Van Toor. Ook vertellen zij over de grote betekenis die Bassie en Adriaan voor de Nederlandse cultuurwereld hebben gehad. Bas (87) en Aad (80) selecteren zelf al enkele jaren archiefmateriaal voor de film. Zo bevat de documentaire onder meer uniek materiaal van hun tijd als The Crocksons, het acrobatenduo waarmee zij in de jaren vijftig en zestig over de hele wereld reisden.

Openhartige gesprekken 

Ook hebben de broers de afgelopen jaren een paar openhartige gesprekken gevoerd over hun carrière. "Het moet een document worden dat hun hele leven en hun hele carrière weerspiegelt", aldus hun management.

In de bioscoop te zien 

Een Schat Aan Herinneringen wordt geproduceerd door Playback Image en Mountain Road Entertainment. De eerste montage is naar verwachting over een maand klaar. Dan besluit de familie Van Toor ook wat er met de film gaat gebeuren. Het is de verwachting en bedoeling dat de documentaire in de bioscoop wordt uitgebracht. Volgens een woordvoerder van Mountain Road hebben zich al meerdere partijen gemeld die interesse hebben in het project.

Zwakke gezondheid Bas van Toor 

De twee broers verschijnen de laatste jaren nog maar zelden in de openbaarheid. Vooral Bas van Toor kampt al langere tijd met een zwakke gezondheid.

Door: ANP