Veertien winnaars prijsvraag Effectieve interventies bekendgemaakt

Een deskundige jury heeft, in opdracht van het NRO, veertien interventies geselecteerd voor nader onderzoek naar hun effectiviteit. Deze interventies zijn aangemerkt als kansrijk -ondersteund door enige mate van evidentie- en zijn reeds toegepast in de onderwijspraktijk. Ze waren ingediend via een aanbestedingsprocedure in de vorm van een prijsvraag. Dat meldt het NRO. 

De interventies worden in het schooljaar 2023-2024 geïmplementeerd in het onderwijs. Tegelijkertijd wordt het onderzoek naar de mate van effectiviteit en de werkzame elementen van de interventies uitgevoerd. De uitvoerders van deze effectmeting worden voor de zomer van 2022 bekendgemaakt; hiervoor publiceert het NRO naar verwachting medio maart de aanbestedingsdocumenten. Samen treffen zij komend schooljaar de voorbereidingen voor het onderzoek.

Nationaal Programma Onderwijs 

Met deze effectmeting draagt het NRO bij aan het Nationaal Programma Onderwijs (NP Onderwijs of NPO), waarmee het ministerie van OCW corona-gerelateerde onderwijsachterstanden in het funderend onderwijs wil terugdringen. De geselecteerde interventies sluiten dan ook aan bij de NPO-menukaart.

Door: Nationale Onderwijsgids