Meer dan de helft van de jongeren met langdurige covid gaat minder naar school

Kinderen met langdurige covid kunnen veel minder doen dan voorheen. Meer dan de helft van de kinderen laat weten niet minder of niet meer naar school te kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM. Dit meldt Nu.nl. 

Van de mensen met langdurige klachten geeft 86 procent aan dat ze last hebben van vermoeidheid. Onder jongeren wordt de vermoeidheid gevolgd door hoofdpijn, concentratieproblemen en klachten zoals hoesten.

Schoolprestaties 

Die klachten hebben ook invloed op hun schoolprestaties. Acht procent van de minderjarigen met langdurige covid gaan niet naar school en 43 procent gaat veel minder naar school.

Langdurige klachten

Het RIVM begon in maart van dit jaar een onderzoek naar de langdurige coronaklachten. Van de ruim 15.000 deelnemers hebben bijna 4.500 volwassenen en 113 kinderen al aangegeven bij de start dat ze langdurige klachten hadden. 

Met het onderzoek wil het RIVM inzichtelijk krijgen van hoeveel mensen langdurige klachten houden van een covidbesmetting. Ook komen ze zo te weten welke klachten mensen houden en hoelang deze dan blijven. Daarvoor worden de deelnemers langere tijd gevolgd.

Door: Nationale Onderwijsgids