Nieuwe Dolfje Weerwolfje ingesproken door Nationale Voorleeskampioen

De 12-jarige Mohammed Oulad Chaib uit Delft heeft het nieuwe luisterboek Niet bijten, Dolfje! ingesproken. Met de release van de audioversie van het nieuwe boek in de langlopende reeks over een jong weerwolfje viert schrijver Paul van Loon de 25e verjaardag van zijn succesvolle creatie.

Mohammed werd in mei tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd uit 2837 schoolkampioenen uit heel Nederland gekozen tot De Nationale Voorleeskampioen 2021. De jury was vooral onder de indruk van de emotie die hij wist over te brengen.

Speciale kinderdirecteur

Naast De Nationale Voorleeskampioen is Mohammed een jaar lang de speciale kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Het nieuwe luisterboek is vanaf donderdag te downloaden en streamen via onder meer platforms als Luisterrijk, Storytel en Kobo Plus.

Witte weerwolfje

Het eerste boek over Dolfje Weerwolfje verscheen in 1996. Sindsdien zagen 22 boeken en een aantal spin-offs over Dolfje het levenslicht. Binnen twee generaties groeiden miljoenen kinderen op met het witte weerwolfje. Maar liefst vijf boeken werden bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Door: ANP