Horecapersoneel springt bij op Utrechtse basisscholen

We hebben het tijdens de coronacrisis al vaker gezien: studenten en personeel uit sectoren die door de crisis stilliggen gaan aan de slag in de zorg of het onderwijs. Zo ook zeven horecamedewerkers en kaartverkopers van de Stadsschouwburg in Utrecht. Zij zijn aan het werk gegaan op openbare bassischolen in de stad, waar een aantal extra paar handen zeker welkom is. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Doordat de schouwburg wegens corona gesloten is leek het directeur Lucia Claus een goed idee om haar personeel te vragen of zij vrijwillig aan de slag wilden gaan in het basisonderwijs. Dat wilde een zevental van hen wel, en ook de basisscholen waren blij met het initiatief. Bovenschoolse directeur Arien Hartog: “Schoolleiders en leerkrachten staan sinds de corona-uitbraak onder druk. De organisatie staat op zijn kop en vanuit de samenleving klinken vragen over achterstanden. Dus ja, er is ruimte voor hulp en steun.”

Muziek en theater

Directeur van obs De Koekoek John Jansen vertelt: “Het is heel fijn om een extra hulp te krijgen. Adam Thomassen, die gewoonlijk achter de bar staat in de schouwburg, ondersteunt de conciërge en geeft instrumentale muziekles. Adam, die op het conservatorium heeft gezeten, speelt ook gitaar met kleuters. Die genieten daar enorm van!”

Ook kaartverkoper Geertje Hendriks is enthousiast, en ziet het initiatief ook als mogelijkheid om te kijken of lesgeven op de basisschool iets voor haar is: “Ik heb een achtergrond als theaterdocent, maar die baan bleek niet bij me te passen. Lesgeven op een basisschool is veel breder, het is heel afwisselend. Ik vind het leuk om uit te proberen of de basisschool bij me past.”

Door: Nationale Onderwijsgids