Rotterdam wil het verkeer rondom basisscholen in de stad veiliger maken. Deze week wordt daarom de straat voor basisschool de Bergse Zonnebloem tijdens haal- en brengmomenten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. De Elektroweg bij de Bergse Zonnebloem is

Het aantal fietsers en voetgangers in Rotterdam neemt toe. Daarom kijkt de stad naar een nieuwe verdeling op straat waar fietsers en voetgangers meer ruimte voelen en krijgen. Het experiment Veilige Schoolomgeving maakt onderdeel uit van een reeks experimenten in de stad. Zo wordt er gekeken of de verkeerssituatie en de omgeving verbetert. Dit meldt gemeente Rotterdam.

Rotterdam wil het verkeer rondom basisscholen in de stad veiliger maken. Deze week wordt daarom de straat voor basisschool de Bergse Zonnebloem tijdens haal- en brengmomenten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.
 
De Elektroweg bij de Bergse Zonnebloem is op haal- en brengmomenten erg druk. Er is veel autoverkeer dat zorgt voor onveilige situaties. Door geparkeerde auto’s zijn overstekende schoolkinderen en fietsers niet goed te zien. Ook moeten fietsers zich een weg banen door de opstoppingen vlak voor de school. Dit zorgt voor onveilige situaties. De gemeente en de school willen dat veranderen.
 
De Bergse Zonnebloem is de tweede basisschool die meedoet aan het verkeersexperiment Veilige Schoolomgeving in Rotterdam. Er wordt gekeken of kinderen veiliger naar school kunnen fietsen en lopen. De nieuwe verkeerssituaties worden minimaal twee maanden getest.
 
Door: Nationale Onderwijsgids