Vijftien maanden geëist tegen gastdocent die meisjes op school misbruikte

De officier van justitie heeft een celstraf van vijftien maanden geëist tegen de 59-jarige man die op een basisschool in Haren twee zevenjarige meisjes heeft misbruikt. Hij werkte daar als gastdocent en gaf kinderen bijles en begeleiding. Dit meldt RTV Noord.

Een jaar geleden vertelde één van de slachtoffers aan haar moeder wat de gastdocent haar had aangedaan, waarna de school werd ingelicht en de zedenpolitie werd ingeschakeld. De man gaf toe dat hij de twee meisjes had betast en weet dit aan het feit dat hij overspannen was en zijn professionele houding verloor. Deskundigen oordeelden echter dat de man volledig toerekeningsvatbaar is. Hij zat 29 dagen in voorarrest en werd eind november vrijgelaten onder de voorwaarde dat hij niet in Haren zou komen. Deze voorwaarde werd in april echter opgeheven, en sindsdien woont de man weer in Haren, wat bij de ouders van de misbruikte meisjes veel ergernis oproept.

“Je zult je kind maar naar school brengen en het misbruikt terugkrijgen”, zei de officier van justitie tegen de rechters. De officier eist vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Daarnaast wil de officier dat de man voor een proeftijd van drie jaar niet meer mag werken met kinderen en niet in contact mag komen met de slachtoffers. De rechtbank zal over twee weken uitspraak doen.

Door: Nationale Onderwijsgids