Beschimmelde vloeren in de klas: scholen in Goes week langer dicht

Basisschoolleerlingen van drie scholen in Goes hebben onverwacht een week langer zomervakantie. Op de vloeren in het pand waar de drie scholen gevestigd zijn, blijkt opeens zoveel schimmel te zitten dat lesgeven in de klaslokalen ongezond zou zijn. Scholenkoepel Albero, waar de scholen onder vallen, werkt samen met installateurs, de gemeente en GGD Zeeland aan een oplossing. Dit meldt PZC.

Twee weken geleden was er nog niets aan de hand, maar nu zijn er grote schimmelplekken te zien in de vloerbedekking. Waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van de extreme luchtvochtigheid tijdens de hittegolf en aanpassingen in het ventilatie- en verwarmingssysteem van het gebouw. Pogingen om het tapijt zelf schoon te maken zodat de scholen op tijd open kunnen, zijn niet gelukt. De vloeren moeten chemisch gereinigd worden en dat kan even duren.

De Prinses Beatrixschool, De Zuidwesthoek en De Wereldwijzer zitten alledrie in het gebouw De Symfonie, een twingtig jaar oud pand waar al vaker problemen met de klimaatbeheersing speelden. In totaal gaat het om zo'n 450 leerlingen die nog niet naar school kunnen. Kinderen en ouders reageerden teleurgesteld op het nieuws, maar de gezondheid staat uiteraard voorop. Voor ouders en verzorgers die in problemen komen met opvang, wordt noodopvang van de kinderen geregeld op een andere locatie. De lestijd die verloren gaat, haalt de school straks in door tot de kerstvakantie elke dag een kwartiertje langer les te geven.

Door: Nationale Onderwijsgids