Basisschoolkinderen zingen over wat hen bezighield tijdens de quarantaine-periode
De quarantaine-periode heeft indruk gemaakt op basisschoolkinderen. Met de Thuis-Muziek-Maak-Challenge van ZangExpress konden zij hun emoties uiten met behulp van muziek. Op het moment dat duidelijk werd dat kinderen thuis les moesten volgen en niet naar school konden, vond ZangExpress het belangrijk dat kinderen muziek bleven maken. Dus organiseerden ze in samenwerking met Shary-An de Thuis-Muziek-Maak-Challenge. Dit meldt ZangExpress.

Eind februari organiseerde ZangExpress nog een optreden met 120 kinderen, het Metropole Orkest en een volle tribune de opening van het World Tennis Tournament openden in Ahoy. De voorbereidingen van het Jong Roffa Songfestival in aanloop naar het Eurovisie Songfestival waren toen in volle gang. Maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. Daarom werd de Thuis-Muziek-Maak-Challenge georganiseerd. 

Op vrijdag 8 mei werden de winnaars van de challenge bekendgemaakt. Geen fysiek podium voor de winnaars, wel een digitale. Familie Ilahi met zoon Elijah (11) en dochters Hadassah (7) en Heavenly (4) wonnen met hun inzending de eerste prijs, een professionele videoclip. Maar ook Anne Bouwmeister, Achraf Yagoubi en Romy Vermeer vielen in de prijzen. Bekijk hier alle resultaten. 

Door: Nationale Onderwijsgids