Op vrijdag 4 juni om 11.00 uur (Zapp op Nederland 3) staat het SchoolTV-weekjournaal geheel in het teken van de komende Tweede Kamerverkiezingen. verkiezingen. Dit jaar kunnen ook de leeringen van de bovenbouw van het primair onderwijs voor het eerst meedoen aan de Kinderverkiezingen.

Op woensdag 9 juni zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder mag dan een stembiljet invullen. Maar ook leerlingen in de hoogste klassen van het primair onderwijs kunnen van vrijdag 4 juni tot en met dinsdag 8 juni meedoen aan Kinderverkiezingen. Op school kunnen zij hun stem uitbrengen op de politieke partij die hun voorkeur heeft. Meedoen is gratis. De uitslag van deze Kinderverkiezingen wordt op dinsdag 8 juni bekendgemaakt.

Alle abonnees van de SchoolTV-weekjournaalkrant ontvangen gratis de Kinderverkiezingskrant, die is uitgebracht door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Met behulp van de uitzending en deze krant kunnen leerkrachten en de leerlingen in de hoogste klassen van het primair onderwijs zich voorbereiden op de verkiezingen.

De Kinderverkiezingen worden georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) in samenwerking met Teleac SchoolTV. Leerkrachten kunnen zich aanmelden via de site van het SchoolTV-weekjournaal.

Bron: kinderverkiezingen.nl