kinderpostzegelactie, stichting lezen

De Kinderpostzegelactie van 2019 heeft zo’n 20.000 nieuwe boeken opgeleverd voor deelnemende basisscholen. In samenwerking met Stichting Lezen hebben 460 scholen ervoor gekozen om een deel van het opgehaalde geld van de actie te besteden aan stimuleren van lezen op de eigen school. Dit meldt Stichting lezen.

Via het onderdeel Lokaal Besteden van de Kinderpostzegelactie 2019 konden scholen kiezen om een deel van het opgehaalde geld van de actie te besteden aan een lokaal goed doel. 460 scholen kozen voor een themapakket met boeken, samengesteld door NBD Biblion en Stichting Lezen. Voor deze editie bestaat een van de pakketten uit levensverhalen van kinderen in moeilijke omstandigheden, passend bij het thema van de Kinderpostzegelactie. Leesconsulenten, verbonden aan de Bibliotheek op school, gaan nu samen met de leerkrachten de boeken promoten onder de leerlingen, onder andere via beschikbaar gestelde flyers.
 

Kinderpostzegels en Stichting Lezen

Kinderpostzegels werkt al vele jaren intensief samen met Stichting Lezen, onder andere via de campagne Lezen is Leuk waaraan 150 basusscholen in krimpgebeiden meededen. Daarnaast deden 200 basisscholen mee met Vakantielezen, een project om de zomerleesdip tegen te gaan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids