Normal_koningsspelenspelendekinderen

Op woensdag 22 januari aanstaande vindt de kick-off van de Koningsspelen 2020 plaats. Tijdens de kick-off wordt het officiële startsein voor de inschrijvingen gegeven en wordt het thema van de 8e editie van de Koningsspelen bekend gemaakt. Dit meldt Koningsspelen.

Bij de kick-off op basisschool De Sterrenwacht in Hellevoetsluis zijn Richard Krajicek (initiatiefnemer Koningsspelen), Carin de Koning (directeur De Sterrenwacht), Annemarie de Rijke (directeur De Brandaris), Ron Boszhard & Britt Dekker (Zappsport AVROTROS), Kinderen voor Kinderen (BNNVARA), de leerlingen van De Sterrenwacht en leerlingen van de naastgelegen basisschool De Brandaris aanwezig.
 

Kinderen voor Kinderen - PASAPAS

Naast de bekendmaking van het thema van de Koningsspelen 2020 treedt Kinderen voor Kinderen op met de PASAPAS. De video van het lied is de best bekeken video op YouTube in Nederland in 2019 met 12,5 miljoen views. Ook onthullen zij de titel van het nieuwe Koningsspelenlied.
 
Na de bekendmaking van het thema en de titel van het lied schrijven Richard Krajicek, Carin de Koning en Annemarie de Rijke zich gezamenlijk in voor de Koningsspelen 2020 die op vrijdag 17 april 2020 plaatsvinden.
 

JOGG-gemeente

De gemeente Hellevoetsluis is een JOGG-gemeente. Dit betekent dat de gemeente zich inzet voor een vitale samenleving waarin alle kinderen en jongeren leren, wonen, werken en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is.
 
Ook op basisschool De Sterrenwacht wordt gezond gedrag structureel gestimuleerd. Zo ontvangen alle leerlingen drie keer per week gratis fruit en groente in het kader van EU-Schoolfruit en zijn er speciale lessen over fruit, groente en gezonde voeding. De gymles en sportieve naschoolse activiteiten worden door de combinatiefunctionaris van Stichting Push verzorgd. Daarnaast krijgen alle leerlingen een keer per week judo van een professionele docent.
 
Door: Nationale Onderwijsgids