Normal_fiets__fietsen__verkeer

September stond in het teken van de Fietsbelofte van de Fietsersbond. Net als in 2018 werden ouders van basisscholieren gevraagd om te beloven hun kind(eren) vaker met de fiets naar school te brengen. Dit jaar deden 2703 ouders de Fietsbelofte. Dit meldt de Fietsersbond.

De Fietsbelofte is onderdeel van de campagne Het Fietsende Schoolkind. Met deze campagne wil de Fietsersbond dat meer ouders en scholen bewust worden van de voordelen van de fiets. Het kiezen voor de fiets als dagelijks vervoersmiddel is daarin heel belangrijk. Dit jaar hebben 2703 ouders van 368 scholen gekozen voor de fiets en de Fietsbelofte gedaan.
 
Onder alle deelnemers is een peiling gehouden: hoe vaak kies je voor de fiets en met welke reden. Maar liefst 95,5 procent bracht zijn of haar kind(eren) in de maand september minimaal een keer per week fietsend naar school. Gemiddeld brachten ouders hun kinderen 4,1 keer per week met de fiets naar school in de maand september. 
 

Winnaar fietsfeestje

De school met percentueel de meeste beloftes wint een fietsfeestje voor alle leerlingen. Op de Gereformeerde Basisschool de Fontein in Enschede deed 77 procent van de ouders de Fietsbelofte. Zij winnen het fietsfeestje met onder andere een fietsquiz, de mogelijkheid om je fiets te pimpen en een leerzaam fietsparcours.
 
Door: Nationale Onderwijsgids