Logo_schoolleidergezocht-logo

Ook de Algemene Vereniging Schoolleider (AVS) begint het nieuwe schooljaar met actievoeren voor een beter salaris en minder werkdruk voor schoolleiders. De organisatie roept iedereen op om mee te doen aan een e-mailbombardement aan de minister en onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer. Dit meldt AVS.

Het schoolleiderstekort groeit tot boven 700 fte en is procentueel zelfs nog groter dan het tekort aan leraren. Ruim een kwart is moeilijk of niet vervulbaar. Dit is desastreus voor de kwaliteit en continuïteit van onderwijs. Leraren en onderwijsondersteuners hebben goede schoolleiders nodig om hun werk te kunnen doen en hun leerlingen het onderwijs te geven dat zij verdienen, aldus de AVS.
 
Daarom blijft AVS specifiek actie voeren voor schoolleiders met onder andere een e-mailbombardement. De vereniging heeft hiervoor een voorbeeldactiebrief gepubliceerd en roept zo veel mogelijk mensen op om deze brief naar de minister en onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer te sturen. 
 
De AVS had in de eerste maanden van schooljaar 2018/2019 ook al tot actie opgeroepen om de onderwijsminister te overtuigen van het belang van ondersteuning en waardering van schoolleiders. Zo werd er een ontruimingsoefening met brandalarm gehouden op alle basisscholen in september, hadden schoolleiders uit protest een afwezigheidsmelder in hun mail in oktober en bestookten zij mailboxen van minister Slob en de onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer met mail in november.
 
Door: Nationale Onderwijsgids