Normal_dodenherdenking__4_mei__oorlog__vlag

Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) draagt 750.000 euro bij aan de viering en herdenking van 75 jaar vrijheid in Drenthe. Bovendien schenkt het vfonds € 1 miljoen voor de herstructurering van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hierdoor kan onder andere worden ingezet op het faciliteren van schoolklassen. Dit meldt provincie Drenthe.

Voorzitter van de Raad van bestuur van het vfonds Robert Croll en gedeputeerde Cees Bijl hebben in het herinneringscentrum een intentieovereenkomst getekend om te investeren in activiteiten die het belang van vrijheid uitdragen. 
 
Het Herinneringscentrum is in de huidige vorm te klein voor het aantal bezoekers en bovendien is een al langgekoesterde wens om in te spelen op het toenemend aantal bezoekende schoolklassen, los van de individuele museumbezoekers. De provincie Drenthe en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben eerder al elk € 1 miljoen beschikbaar gesteld voor de herstructurering.
 

Over het vfonds

Jaarlijks maakt het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) ruim tweehonderd bijzondere of vernieuwende initiatieven mogelijk binnen het thema Vrede en Vrijheid. Dit is mogelijk dankzij de bijdragen van de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij. Sinds de oprichting zet het vfonds zich in voor erkenning en waardering van veteranen en geüniformeerden. Vanuit het besef dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, stimuleert het vfonds mensen zich in te zetten voor vrede, democratie en internationale rechtsorde.
 
Door: Nationale Onderwijsgids