Normal_normal_children-2755601_960_720

Provincie Zeeland is op zoek naar een leerling uit groep 6 of 7 die aan de slag wil als Kinderdirecteur Groene Schoolpleinen. De Kinderdirecteur gaat onder meer vloggen vanaf diverse schoolpleinen in de regio en bedenkt samen met het onderwijs en de politiek hoe groene schoolpleinen zo leuk mogelijk gemaakt kunnen worden voor kinderen. Dit meldt provincie Zeeland.

Groene (r)evolutie 

 
IVN Zeeland, GGD Zeeland en de Hogeschool Zeeland roepen op tot een Groene (r)evolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Buiten zijn in een groene omgeving is volgens de organisaties van groot belang voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Het streven is dat er binnen maximaal ‘w’wn schoolgeneratie álle Zeeuwse scholen de beschikking hebben over hun eigen groene speel- en leerplek. 
 
De Kinderdirecteur moet daarbij helpen door Zeeuwse schoolpleinen te bezoeken en daarover te vloggen. Ook denkt hij of zij mee over de ontwikkeling van groene schoolpleinen en is aanwezig bij de opening van nieuwe groene schoolpleinen. Als tegenprestatie mag de Kinderdirecteur elke maand een natuuruitje in Zeeland uitkiezen om samen met vriendjes, vriendinnetjes en familie te ontdekken.
 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids