Normal_vraagteken_vraag

Woensdag 14 november aanstaande is de landelijke finale van de Mensa SlimmerIQuiz 2018. Deze quiz, bedoeld voor slimme kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, wordt voor de zesde keer georganiseerd door Mensa. Dit meldt SlimmerIQuiz.

Er zijn drie rondes voor de Mensa SlimmerIQuiz: de klassenronde, de scholenstrijd en de grote finale. De klassenronde is voor alle leerlingen uit groep 7 en 8 op de eigen school. Voor de scholenstrijd mogen er maximaal twee teams van drie deelnemers aangemeld worden. En de winnaars van de scholenstrijd gaan door naar de grote finale op de UvA in Amsterdam. De SlimmerIQuiz test niet hoeveel je weet of hoe goed je kunt googelen, maar of je slim en creatief bent en snel en logisch denkt. 
 
De finale van de Mensa SlimmerIQuiz 2018 wordt gepresenteerd door Janouk Kelderman van onder andere Het Klokhuis. Tijdens het juryberaad kunnen de kinderen een minicollege van wetenschappelijke kindertandarts Karin van Nes volgen, die gaat over hoe een gezond gebit samenhangt met eten en poetsen en waarom je soms wel een schoon gebit mét gaatjes kan hebben. 
 
De SlimmerIQuiz wordt georganiseerd door de Nederlandse afdeling van Mensa, de internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. Een van de doelstellingen van Mensa is het vergroten van kennis over (en aandacht voor) hoogbegaafdheid, ook in het onderwijs.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids