Logo_thumbnail

Veilig Verkeer Nederland (VVN) ontwikkelde speciaal voor ouders van jonge kinderen het boek 'Sproet en de Straathaaien'. Vanmorgen las minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voor uit dit leerzame boek. Ze deed dat voor leerlingen van groep 1 en 2 van de Willemsparkschool in Den Haag. Aanleiding is de Kinderboekenweek, die dit jaar van 3 tot 14 oktober plaatsvindt. Dit meldt VVN.

VVN deed onderzoek onder ouders en kinderen om input voor dit lees- en doeboek boven tafel te krijgen. Het speelt in op hun behoefte aan leuk materiaal over verkeer voor thuis dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van kinderen. In het boek beleeft Sproet alledaagse en herkenbare avonturen met vriendjes. Vervolgens heeft Veilig Verkeer Nederland met steun van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dit boek ontwikkeld.

Cora van Nieuwenhuizen weet uit eigen ervaring dat je kinderen heel blij maakt met het voorlezen van verhalen. "Ik heb mijn kinderen altijd voorgelezen. Hartstikke leuk om dat weer te doen. Met dit boekje leren kinderen spelenderwijs over verkeersveiligheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen".

"Fantastisch dat wij met ons lees- en doeboek een leerzame bijdrage kunnen doen waarmee jonge ouders spelenderwijs het onderwerp verkeer met hun kinderen kunnen bespreken. De basis van de verkeersopvoeding ligt nu eenmaal thuis"; aldus VVN-directeur Alphons Knuppel.

'Sproet en de Straathaaien' is verkrijgbaar bij Veilig Verkeer Nederland via Verkeerouders.nl voor 12,50 euro, inclusief verkeerslessen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids