Normal_f

Met ingang van 1 oktober 2018 is Lobke Vlaming directeur van Ouders & Onderwijs. Zij neemt het stokje over van Peter Hulsen, die de organisatie vanaf de start heeft geleid. Met haar komst wordt ingezet op een verdere ontwikkeling van Ouders & Onderwijs en het bevorderen van ouderbetrokkenheid in het onderwijs. Dit meldt Ouders & Onderwijs.

Lobke Vlaming was operationeel directeur bij MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Zij brengt hierdoor een rijke ervaring mee in het opbouwen van een netwerkorganisatie, gericht op informatieverstrekking en belangenbehartiging in het publieke domein. Ook is zij moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Beter onderwijs met sterke positie voor ouders

René Verhulst, voorzitter van Ouders & Onderwijs, is enthousiast over de komst van de nieuwe directeur: “Met Lobke zien we goede en nieuwe mogelijkheden om Ouders & Onderwijs verder te ontwikkelen en de positie van ouders als partner in het onderwijs te versterken.” Lobke Vlaming over haar nieuwe aanstelling: “Ik vind het een eer om in deze positie samen met andere ouders te werken aan beter onderwijs voor onze kinderen. De stem van ouders in het onderwijs kan en moet daarbij nog veel meer gehoord worden. Daar ga ik me hard voor maken."
 

Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is hét informatiepunt voor ouders met schoolgaande kinderen. Namens ouders is zij gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids