Normal_thermometer_kind_ziek_griep_virus

De griepgolf in Nederland is nog altijd niet voorbij. Het is de dertiende week op rij dat veel mensen op bed liggen met griepachtige klachten, blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel. Dat is veel langer dan normaal. Gemiddeld duurt een griepepidemie negen weken. Dit meldt ANP.

Afgelopen week gingen 165 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten, ongeveer evenveel als de week daarvoor. Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie. Huisartsen zien vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. Nederlandse ziekenhuizen liggen al weken overvol met grieppatiënten. Daardoor moesten veel ziekenhuizen operaties afzeggen.

In het onderwijs zorgde de griepgolf de afgelopen maanden voor nogal wat problemen. Niet alleen leerlingen zijn ziek thuis, maar ook docenten en er zijn niet genoeg invallers om het tekort aan docenten op te vangen. Veel scholen zagen zich genoodzaakt leerlingen over andere klassen te verdelen of zelfs klassen naar huis te sturen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids