Normal_kind_geld

Begin november zijn 158 aanvragen voor het LerarenOntwikkelFonds beoordeeld door een jury. Hiervan zijn 62 goedgekeurd en zullen LOF-subsidie ontvangen. Het LerarenOntwikkelFonds stelt deze subsidie beschikbaar voor docenten die een goed idee hebben om het onderwijs te verbeteren. Dat meldt het LerarenOntwikkelFonds.

Vanuit het basisonderwijs zijn 80 aanvragen ingediend, waarvan aan 38 subsidie is toegekend. Het gemiddelde subsidiebedrag bestaat uit ruim 23.000 euro met een totaalbedrag van ruim  900.000 euro. In het voortgezet onderwijs zijn 24 van de 78 aanvragen goedgekeurd. In totaal is er 550.000 euro aan subsidie toegekend. Het gemiddeld bedrag per goedgekeurde aanvraag is  bijna 23.000 euro.
 
Het LOF geeft subsidie en begeleiding aan initiatieven van, voor en door leraren die bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs door leraren, de professionalisering van leraren en het versterken van de beroepsgroep leraren. Docenten die een aanvraag doen maken meer kans op een subsidie wanneer het beoogde idee effect heeft op de langere termijn. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het bereiken van leerlingen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids