Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen

De makers van de film 'De Wilde Stad' dagen leerlingen van basisscholen en hun leerkrachten uit om een filmpje te maken over de dieren en planten op of in de buurt van het schoolplein. Het winnende filmpje wordt vertoond tijdens de kinderpremière op 24 januari 2018 in Haarlem waar de hele klas bij mag zijn. En de winnende school krijgt 500 euro van de provincie Noord-Holland voor een natuurvriendelijk project op school. Dit meldt provincie Noord-Holland.

'De Wilde Stad' is een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit de ogen van vele wilde dieren en planten die er leven. De filmmakers zijn twee jaar lang iedere dag bezig geweest met het filmen van de natuur in Amsterdam. De film is vanaf 8 februari 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is de opvolger van de natuurfilms ‘De nieuwe wildernis’ en ‘Holland - Natuur in de delta’. 
 
Leerlingen kunnen de filmpjes zelf maken, maar ook met vrienden, de klas, school, etc. Het leukste, spannendste en mooiste filmpje over stadsnatuur wint. Een handig vijfstappenplan en andere informatie is te vinden op www.dewildestad.nl/stadindeklas. Scholieren kunnen hier ook hun filmpje uploaden. Filmpjes insturen kan tot 22 december 2017. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids