Normal_mark_rutte

De verdeling van ministerposten voor het nieuwe kabinet Rutte III is bekend. Ingrid van Engelshoven van D66 wordt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De minister van het nieuwe Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media is Arie Slob van de Christenunie geworden. Dit meldt Rijksoverheid.

Het beoogde kabinet zal in totaal uit 24 bewindspersonen bestaan; negen van VVD-huize (zes ministers en drie staatssecretarissen), zes van zowel CDA- als D66-huize (beide vier ministers en twee staatssecretarissen) en drie van ChristenUnie-huize (twee ministers en een staatssecretaris). Het beoogde kabinet telt daarmee zestien ministers, onder wie de minister-president en vier ministers zonder portefeuille, en acht staatssecretarissen. Drie van de ministers worden tevens benoemd als viceminister-president.
 
Komende dagen ontvangt formateur Mark Rutte de beoogde bewindspersonen. De gesprekken zijn op zaterdag 21 oktober gestart met de drie viceminister-presidenten, en gaan verder op maandag 23 en dinsdag 24 oktober.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids