Normal_prinses_laurentien

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we op deze dag zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is. Dit meldt Gezonde School.

Op de Dag van de Duurzaamheid lezen duizenden basisscholen in heel Nederland voor uit het nieuwe boek 'De wereld van Voedsel', met daarin ook aandacht voor het thema Voeding van Gezonde School. Op Kasteel Groeneveld vindt het centrale leesmoment plaats met prinses Laurentien. Leerlingen van scholen uit Baarn en Amersfoort zijn uitgenodigd om daarbij te zijn.

De verhalen uit het boek zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Voor groep 1 tot en met 8 hebben zij voorleesverhalen geschreven over het thema Voedsel waarbij kinderen van de basisschool illustraties hebben gemaakt. De in totaal achttien verhalen zijn met de kindertekeningen gebundeld in het boek 'De wereld van Voedsel'.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids