Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Jos van Kessel volgt Theo Magito op als bestuurder van de CED-Groep. Samen met zittend bestuurder Margéke Hoogenkamp geeft hij vanaf 1 september jl. leiding aan de advies- en ontwikkelorganisatie voor onderwijs en kinderopvang. Van Kessel was eerder bestuurder bij Schouten & Nelissen, werkte als bedrijfsjurist, was zelfstandig ondernemer en heeft onderwijservaring vanuit toezichthoudende functies, o.a. bij Koning Willem I College. Dat meldt de CED-Groep.

De CED-Groep beschikt volgens Van Kessel over een team van deskundige professionals en een propositie die krachtig is in de markt, iets om met recht trots op te zijn. "De onderwijsmarkt biedt volop kansen voor de CED-Groep en ik ben ervan overtuigd dat ik een daadwerkelijke impuls ga geven aan de groei van de organisatie", aldus de nieuwe bestuurder.

De afgelopen jaren is er volgens Hogenkamp een stevige basis gelegd als landelijk expertisecentrum voor ondersteuning en innovatie voor het onderwijs. "Daarop gaan we nu verder bouwen om samen met scholen antwoorden te vinden op actuele en toekomstige onderwijsvragen."

De CED-Groep traint en adviseert professionals in onderwijs en kinderopvang. Dat gebeurt rond thema’s als taal, rekenen, leerprestaties, opbrengstgericht werken, sociale competentie en zorg. Daarnaast ontwikkelt het samen met de praktijk vernieuwende educatieve producten en wordt er onderzoek gedaan. De passie voor onderwijs dat kinderen kansen geeft staat voorop. Als het professionals lukt ,met hulp van de organisatie, kinderen het beste uit zichzelf te laten halen, is er volgens de CED-Groep echt iets bereikt. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids