Normal_lezend-meisje

Basisschool de Dubbeldekker uit Numandsdorp en Antoniusschool in Aerdenhout hebben de VakantieBieb-Klassenchallenge gewonnen. Deze klassenchallege werd voor de eerste keer georganiseerd. Voor de challenge moesten de kinderen een verhaal van kinderboekenauteurs Paul van Loon en Mirjam Oldenhave op een zo creatief mogelijke manier afmaken. De winnaars werden gekozen uit ruim zeventig inzendingen. Dit meldt Leesplein.

De Bibliotheek biedt elk jaar tijdens de zomervakantie toegang tot een selectie aan e-books via de gratis app VakantieBieb. Voor kinderen is er daarnaast jaarlijks de campagne Vakantielezen die kinderen aanspoort tijdens hun vakantie te blijven lezen om te voorkomen dat hun leesniveau achteruit gaat. In de VakantieBieb zijn er elk jaar daarom ook veel kinderen- en jeugdboeken te vinden die gratis gelezen kunnen worden.

Om de app extra onder de aandacht te brengen bij scholen is er dit jaar een klassenchallenge uitgeroepen. Auteurs Paul van Loon en Mirjam Oldenhave daagden alle klassen van de basisschool uit om een creatief einde te verzinnen voor een verhaal van een van beide schrijvers. Volgens de jury en beide auteurs bedachten groep 3 van de Dubbeldekker en groep 6 van de Antoiniusschool de origineelste afloop. Beide klassen wonnen een pakket van 25 boeken uit de VakantieBieb.

In het Jeugdjournaal van vanavond een item over de VakantieBieb-klassenchallenge.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids