Normal_kind_jeugd_jeugdzorg_basisschool_dromen23534

Kinderen van basisschool De Springplank in Den Bosch houden zich mogelijk al maanden bezig met seksspelletjes. De GGD, de politie en andere instanties onderzoeken de zaak. Dit meldt Brabants Dagblad.

De school heeft de ouders dinsdag middels een brief op de hoogte gebracht van seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen leerlingen uit groep 3 en 4. Volgens verschillende ouders zouden de jonge leerlingen elkaar al maandenlang betasten op de toiletten in de school. Ze zouden onder de deur door naar elkaar kijken en elkaars geslachtsdelen in de mond nemen.
 
De GGD, de politie en andere instanties onderzoeken de zaak. De Onderwijsinspectie is op de hoogte. De school ligt onder vuur. Sommige ouders willen hun kind voordat de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, al van school halen. Ze zijn boos en bezorgd en hebben het gevoel dat het schoolbestuur de zaak in de doofpot wil stoppen.
 
De school wordt sinds gisteren bewaakt door twee beveiligers. Er zouden meerdere bedreigende telefoontjes zijn binnengekomen.
 
Vandaag stelde Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Corinne Dettmeijer in een rapport dat er nog veel moet verbeteren om met seksuele en relationele vorming in het onderwijs seksueel geweld tegen kinderen te voorkomen. Seksuele en relationele vorming in het onderwijs is een belangrijke manier om seksueel geweld tegen te gaan. Maar scholen kunnen op dit moment nog geen methode kiezen waarvan bewezen is dat die slachtoffers en daders van seksueel misbruik kan voorkomen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids